sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Pære crumble med mandler!

Den her pære crumble med dens let karamelliserede pærer, minder lidt om en tart tatin. Man man med fordel også bruge æbler, men jeg havde lige behov for lidt forandring da jeg, ikke så lidt gange, har serveret den med æbler for min gæster, altid med succes!!

Til en stor crumble med nok til 4 personer er brugt: 5-6 pærer, 2 dl. havregryn, 1 1/2 dl. mel, 3 spsk. brun farin, 1 dl. mandler, 150 g. smør, 3 tsk. kanelsukker.

Skræl og skær pærerne i tynde både. Kom dem i et ovnfast fad i passende størrelse. Vend bådene i kanelsukkeret så alle pærerne har sukker på sig. Fordel ca. en spsk. af smørret i små klatter imellem bådene og gem resten af smørret til selve “låget” der skal være over pærerne. Bland smør, havregryn, groft hakkede mandler, mel og brun farin i en skål og brug hænderne til at fordele smørret så hele blandingen bliver ensartet og klumpet. Det er vigtigt at man ikke forsøger at samle dejen til en kugle. Når dejen er blandet godt smuldres den over pærerne i fadet således at alle pærerne er dækket med crumble. Bag tærten i ovnen i ca.25-30 minutter ved 200 grader. Den skal være ret gylden i overfladen og pærerne skal se karamelliserede ud. Server tærten lun med creme fraiche eller vaniljeis.

Kategori: Mad, SødtTags: , , , ,


Skriv en kommentar