Quinoapasta vs. fuldkornspasta!

Jeg måtte lige teste hvad det der quinoa var for noget!

Jeg har fået fortalt at pasta med quinoa skulle være hamrende sund, og så faldt jeg tilfældigt over det da jeg var i Netto.

I følge pakken skulle pastaen indholde durumhvedesemulje, 10% quinoa og vand. Pastaen skulle være rig på calcium, magnesium, jern, zink samt B- og E- vitaminer. Det indeholder i øvrigt både mindre fedt og sukker end fuldkornspasta.

Jeg kogte pastaen efter anvisningen ( 8 min.) men gav den dog alligevel 2 min. mere, da jeg synes at der var lidt for meget bid i efter min smag. Jeg har det samme ” problem” med alm. fuldkornspasta. Konsistensen på quinoapasta minder meget om konsistensen på fuldkornspasta, og smagen er også meget lig. Jeg oplevede dog at quinopastaen var en smule mere lakridsagtig i eftersmagen, hvilket jeg på en eller anden underlig måde, rigtig godt kunne lide.

Hvis man skal sammenligne prisen på økologisk quinoapastaen med prisen på økologisk fuldkornspasta (begge købt i Netto), så koster quinoapastaen 11 kr. pr. 300 g. mens fuldkornspasten koster 9,50 kr. pr. 500 g.

Alt i alt blev jeg positivt overrasket over quinoapastaen, og tror ikke at det er sidste gang at jeg køber det som alternativ til fuldkornspastaen. Som en lille bonus spiste både mand og børn pastaen uden kommentarer om at det var noget nyt og anderledes jeg serverede for dem.

 

Kategori: MadTags: ,


Skriv en kommentar