sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Rabarber crumble med marcipan!

Lige nu er der skønne rabarber at få fat i over alt og det skal man sætte pris på for snart er de væk igen. 

Til en stor crumble-tærte skal der bruges: 7-10 stængler rabarber ( alt efter tykkelsen), 100 g. marcipan, 125 g. smør, 2 spsk. sukker, 3 dl. havregryn, 1 dl. mel, 50 g. hasselnødder.

Skær rabarberne i passende stykker (ca. 1 cm) og kom dem i en tærtefad. Drys sukkeret over og vend rabarberne rund. Riv marcipanen over rabarberne i fadet, så alle stykkerne er dækket med marcipan. Kom smør skåret i tern, i en skål og, tilsæt hakkede nødder, havregryn og mel. Brug hænderne til at lave en ensartet,men smuldret blanding. Fordel bandingen udover rabarberne og marcipanen i tærtefadet. Bag “tærten” i 35-40 min. ved 200 grader. Den er færdig når den har en gylden overflade og man kan fornemme at rabarberne og marcipanen er smeltet under “låget”. Man kan med fordel lave “tærten” på forhånd og så lune den før servering. Server med creme fraiche eller vaniljeis.

 

rabarbar


2 kommentarer til “Rabarber crumble med marcipan!”

    Pia Marianne skrev:

    Lyder skønt! Det kender jeg én der absolut mÅ prøve 🙂

    Anne skrev:

    Gemmes


Skriv en kommentar