Retten folk elsker at hade!

Smart og moderne er det ikke, men et sikkert hit herhjemme!

Dagens blog-indlæg er dedikeret til en af de danske nationalretter fra halvfjerdserne.

Hver gang jeg herhjemme, spørger familien hvad de kunne tænke sig til aftensmad, er svaret det samme: Boller i karry! Jeg ved ikke hvad der er med den ret, men alle, både børn og voksne ser ud til at nære en meget stor kærlighed for netop denne ret, og jeg tror faktisk at det er en af de retter jeg har tilberedt flest gange  (efter jeg fik børn!).

Jeg ved det godt: Alle kan lave boller i karry! Jeg synes nu alligevel ikke i skal snydes for en denne nemme og BILLIGE ret´s opskrift.

Jeg lavede den i en stærk udgave, i dag da jeg ved en fejl havde købt Madras karry, men det smagte faktisk dejligt, og lillemanden fik drysset kokos på sovsen, det tog det værste.

Til 4 personer er brugt: 1/2 kg. hakket kalv/flæsk, 1 1/2 dl. mælk, ( næsten) 1 dl. mel, salt/peber, 1 tsk. revet muskat, 1 lille revet løg. Kød og salt røres godt sammen og mælken tilsættes. Rør igen og tilsæt revet løg, muskat, peber og mel. Når farsen er rørt godt og har en god fast konsistens kommes de i en gryde med kogene vand evt. tilsat en boullionterning. Bollerne koges i ca. 10 min, eller til alle bollerne flyder  i overfladen. Gem 2 dl. kogevand til sovsen.

Karrysovs: 1 spsk smør, 2 spsk. mel, 2 spsk. karry ( efter eget valg), 2 dl. kogevand, 4 dl. mælk. Smørret smeltes i en gryde og karryen steges af. Kom melet i gryden og rør med et piskeris til det hele er opsuget af smørret. Kom mælk og kogevand i på skift mens der røres ( lidt ad gangen, og afvent af det bliver tykt, fortsæt til det har den ønskede tykkelse). Kom bollerne i sovsen og varm igennem. Server med Basmatiris.


Kategori: MadTags: , 1 kommentar


En kommentarer til “Retten folk elsker at hade!”

    Charlotte Berg skrev:

    Uuuuuhmmmm…….Boller i karry er bestemt også et KÆMPE hit her. Det kan godt være retten er fra de langhårede og orange/brune 70´ere…. men den går ALDRIG af mode.

    Dbh
    Charlotte
    http://bitesbyberg.blogspot.com/


Skriv en kommentar