sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

risotto verde og brød med grillet artiskok og serano!

Risotto lavet med hvad der lige var i huset samt “bruschetta” med artiskok og serano-skinke, sammen udgjorde det et lækkert og let måltid.

Risotto til 2 personer : 2 dl. risotto-ris, 600 ml. hønsebouillon, 3 spsk. smør, 1 lille løg, 2 fed hvidløg, 1 grøn peberfrugt, 1/2 grøn squash, 1 dl. parmesanost ( eller mere hvis det ønskes).

Kom 2 spsk. smør i en sauterpande el. gryde og steg finthakket løg og hvidløg af. Derefter tilsættes risene og når de har opsuget al smørres, startes der med at tilsætte bouillon, 1 dl. ad gangen. Hver gang risene har opsuget væsken tilsættes der mere bouillon under jævnlig omrøring. Når al bouillonen er væk, burde konsistensen være dejlig cremet, og risene bløde. Sluk da for varmen og tilsæt den sidste spsk. smør samt det revet parmesanost. Server straks.

Til 6 brød er der brugt: 6 skiver godt flute, 1 fed hvidløg, lidt olivenolie, 1 ds. artiskok hjerter, 6 skiver seranoskinke.

Brødet grilles eller ristes og gnides med hvidløgsfedet, derefter dryppes det med god olivenolie. Artiskok hjerterne skæres i kvarte og grilles let på en varm grillpande med lidt olie. Anret derefter 2-3 stykker artiskok og en skive skinke på hver brødskive. 

Kategori: MadTags: , ,


Skriv en kommentar