sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Rød linsesuppe med kokosmælk og mandler!

Mit mål var at give den her suppe et asiatisk twist og jeg synes at jeg ramte målet ret godt! 

Suppe til 2 personer: 4 dl. røde linser ( ukogte ), 1 løg, 2 fed hvidløg, 1 rød chili, et stort stykke skrællet ingefær ( ca 4 cm. ), 1 lime, 2/3 dåse kokosmælk, 1 hønsebouillon terning, Koriander til pynt, mandler til pynt, salt, peber.

Kog linserne efter anvisningen på posen og hæld vandet fra hvis der skulle være mere tilbage. Hak løg, hvidløg, chili og ingefær og steg det i lidt olie i en gryde, til det hele har fået varme. Blend linserne sammen med de stegte løg, hvidløg, chili og ingefær, til en enesartet masse. Kom suppen tilbage i gryden og tilsæt saften fra en hel lime samt dens revet skal. Kom bouillonen i suppen og tilsæt kokosmælk og lad så suppen simre i 10-12 minutter. Smut mandlerne og kom dem derefter på en tør varm pande for at riste. Smag suppen til med salt og peber og server den med de hakkede ristede mandler samt hakkede koriander. Naanbrød passer godt som tilbehør.


Skriv en kommentar