sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Rødgrød!

Den ultimative smag af sommer: Rødgrød!
Alene duften, leder tankerne hen på bondegårdferie og varme idylliske aftener på danske strande med bål og børnelatter i det fjerne. Smagen er simpelthen så hyggelig og grøden er ret nem at lave, og så er det sæson for både bær og rabarber lige nu…med andre ord: Kom i sving!

Til en stor portion rødgrød (frysegnet) skal bruges:

250 g. jordbær (friske eller frosne).
200 g. hindbær (friske eller frosne).
4 hele rabarber (eller 200 g. frosne i skiver).
3,5 dl. sukker.
1 citron (både skal og saft).
2 stænger vanilje.
2-3 tsk. kartoffelmel.
1/2 dl. vand.

Kom de vaskede bær og rabarber skåret i skiver, i en stor gryde. Tilsæt sukker og både vaniljen skrabet ud af stængerne, samt de tomme stænger.Tænd for gryden, ved lav varme og rør jævnligt rund i gryden indtil bærrerne har frigivet væske og er blevet kogt ud. Lad massen koge samme, ved lav varme og mos eventuelle bær og rabarberstykker med en grydeske. Når grøden har kogt sammen i godt 45 minutter, slukkes der for varmen. Pres saften fra en halv citron i grøden og riv skallen fra hele citronen deri. Lav en jævning med kartoffelmel og vand og rør det lidt efter lidt i grøden, til den har den rette konsistens. Grøden må ikke koges efter der er tilsat jævning.
Kom grøden i en eller flere plastbøtter, sammen ved vaniljestængerne, og sæt grøden på køl eller frys den ned.
Server grøden kold, med masser af piskefløde eller vaniljeis og mandelflager.

rodgrod-1

 

rodgrod-2

 

 

 

 

Kategori: Mad, Sylt, SødtTags: , , , , , , ,


Skriv en kommentar