sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Salat af perlebyg og auberginer med mynte skyr!

Salaten kan serveres både varm og kold og den er meget mættende og sund!

200 g. perlebyg, 1 aubergine, 1 grøn chili, 1 æble, 100 g. mandler, oliven olie, æble eddike, cirtonsaft. 

Kog perlebyggen efter anvisningen på pakken. Skær auberginen i både, hæld lidt olie og salt over og bag i ovnen i ca 15 min. Rist mandlerne på en tør pande til de bliver gyldne. Når auberginen er færdige skæres den i mindre stykker og vendes i en skål med perlebyggen. Chilien skæres i ringe og tilsættes. Æblet skæres i små stykker og kommes i. Ca. 2 spsk olie og 2 spsk. æble eddike ( Meyers er god ) tilsættes og der røres rundt. Dryp lidt citronsaft på og drys med grofthakkede mandler.

Skyr er meget mageret og har et stort indhold af protein. Det er har en frisk smag og  egner sig godt til brug af dressing og dip.

Skyr med mynte: ca. 10 mynteblade, 250 g. skyr, 3 fed hvidløg, salt, peber, citronsaft.

Rør skyren igennem med lidt citronsaft, salt og peber. Pres hvidløg ned i blandingen og tilsæt de grofthakkede mynteblade.

Spis salat og dip som en ret i sig selv, eller brug det som tilbehør til f.eks kylling ( som vist på billede).

Kategori: MadTags: , , 6 kommentarer


6 kommentarer til “Salat af perlebyg og auberginer med mynte skyr!”

    Malou Klidmoster skrev:

    Uhm, det er lige en salat for mig. Lækkert :-)

    Carla skrev:

    god idé til en salat sørme :) jeg bliver aldrig træt af bagt aubergine

    Frk. Saust skrev:

    Ja, den er super god..og NEM ;) God lørdag!

    Frk. Saust skrev:

    Jeg elsker også aubergine;) Godt du kunne blive inspireret. Hav en god lørdag ;)

    sushi i København skrev:

    Både ser og lyder rigtig lækkert. Skal helt klart prøves. Tak for tippet :)

    Hilsen

    Viktor
    http://sushiikøbenhavn.dk/

    Frk. Saust skrev:

    Velbekomme, godt du kunne bruge opskriften;) Rigtig god søndag!


Skriv en kommentar