Salat med grillede grøntsager og feta.

Hedebølgen er over Danmark og det nu vi skal grille som aldrig før, vi ved nemlig ikke hvornår vejret igen vender tilbage til regn og blæst. Denne salat er dejlig nem og man kan stort set forberede det hele ude ved grillen, og så er den et dejligt alternativ til tomatsalat.

Til 2 personer:

  • 1 aubegine
  • 4 store tomater
  • 1 rød peberfrugt
  • 100 g. feta eller salatost i tern
  • 2 spsk. sorte oliven efter eget valg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. balsamico
  • 1 tsk. tørret oregano
  • salt/peber
  • 1 fed hvidløg

Skær aubergine i skiver og peberfrugt i stykker af ca 4 cm tykkelse. Kom begge slags grøntsager i én frysepose med lidt olivenolie og vend rundt. Kom stykkerne på den varme grill, og grill dem et par minutter på hver side ( til de har den rigtige brune farve). Skær tomaterne i tynde skiver og læg dem i et lag på et fad eller en stor tallerken. Kom de grillede grøntager ovenpå tomaterne på fadet, og fordel feta-ost og oliven ovenpå til sidst. Rør en dressing af olien, balsamico, presset hvidløg og oregano, og hæld den straks over salaten. Krydder med salt og peber. Server salaten til grillet kød, eller som den er som en let forret med lidt godt brød til.


Skriv en kommentar