sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Salat med kammuslinger, bacon og mangopuré!

Få ingredienser, stor smag!

Salaten kan  laves i en mindre portion og bruges som forret. Man kan bruge de små frosne kammuslinger eller de store friske.

Salat som hovedret el. frokost til 2: Ca. 100 g. kammuslinger pr. portion ( 200 g. i alt), 2 små hjertesalat eller 1 stort salathoved efter eget valgt ( frissé eller krøl ), 200 g. bacon i tern, 1 stor moden avocado, 1/2 agurk ( hvor kerne-midten er skrabet ud), 1 rød frisk mellemstræk chili, 1 moden mango.

Marinade til muslingerne: Saften fra 1/2 lime, 1 spsk. soya, 1 spsk. mørk balsamico, 1 tsk. olivenolie. 

Bland marinaden og kom muslingerne i. Lad dem stå i et par timer, hvis muligt.

Skær alle ingredienserne til salaten i tynde strimler (ikke chili og mango) og anret i portioner. Steg bacontern og kom dem på fedtsugende papir indtil de skal bruges. Steg muslingerne for høj varme i kort tid, de skal være bløde i konsistensen og ikke tørre. De små skal have meget kort tid, mens de store skal have ca. 2-3 min på hver side. Kom muslingerne over salaten, og drys bacon over. Hak chilien fint og drys over.

Blend mangoen til en lind puré, og anret en smule puré på hver tallerken. Den friske syrlige mango passer fantastisk til kammuslinger!

Server med godt brød og hvidløgsolie.

Kategori: MadTags: ,


Skriv en kommentar