Shepherds pie med oksekød!
Shepherds pie, lavet med oksekød, rødvin og kartoffelmos -så får man varmen i disse kolde og mørke tider!
Opskriften her er inspireret af en opskrift fra Gordon Ramsay. Til 4-6 personer er brugt:
500 gram hakket oksekød, 1 stort løg, 1 stor gulerod, 2 fed hvidløg, 2 spsk worcestershire sauce el. HP sauce, 1 1/2 spsk tomatpuré, frisk timian, frisk rosmarin, 250 ml rødvin, 300 ml oksebouillon, 13 kartofler, 50 gram smør, 2 æggeblommer, 1 dl. revet parmesan, salt og peber.
Kog kartoflerne møre og mos dem med et piskeris eller en kartoffelmoser. Rør smøren i mosen og tilsæt de 2 æggeblommer, salt og peber. Rør rundt og stil mosen væk indtil den skal bruges.
Brun kødet i lidt olie og tilsæt derefter revet løg og hvidløg. Steg i nogle minutter og tilsæt så revet gulerod. Steg tomatpuréen af sammen med worcestershire saucen, før rødvin og bouillon tilsættes. Kom rigeligt timian og rosmarin i gryden og lad det hele små simre 20 min. Smag til med salt og peber.
Kom kødsaucen i et ovnfast fad og fordel kartoffelmosen henover. Glat mosen ud med en våd ske og prik huller i med en gaffel. Drys evt. lidt parmesan over før den sættes i ovnen. Bag pie´en i 20 min. ved 200 grader. Server med coleslaw.
susan skrev:
den er super god til kolde mørke aften 🙂
TG skrev:
Fantastisk ret til en kold dag.
Den galde kok skrev:
Suuuuuper på opskrift, den er vi glade for i familien.
mudi skrev:
nam nam den er god her i det kolde vejr
Ugens madplan uge 3 – Milles mad skrev:
[…] Shepherds Pie. Rødkålssalat […]
Ugens madplan uge 39 – Milles mad skrev:
[…] Shepherds Pie (vi laver vores med kanin-fars). […]
Morten Alexander skrev:
Bare en lækker ret og jeg gir den altid en ordentlig r.vfuld løg og masser af revet cheddar ost på toppen.
Dorthe fra vipperød skrev:
Hold nu op, – den opskrift er goood!,,
Kokken skrev:
En shepards pie er med lam. Det der er en cottage pie
Hanne skrev:
Jeg har selv prøvet opskriften, mums den er god!! 😀