sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Shepherds pie med oksekød!

Shepherds pie, lavet med oksekød, rødvin og kartoffelmos -så får man varmen i disse kolde og mørke tider!

Opskriften her er inspireret af en opskrift fra Gordon Ramsay. Til 4-6 personer er brugt:

500 gram hakket oksekød, 1 stort løg, 1 stor gulerod, 2 fed hvidløg, 2 spsk worcestershire sauce el. HP sauce, 1 1/2 spsk tomatpuré, frisk timian, frisk rosmarin, 250 ml rødvin, 300 ml oksebouillon, 13 kartofler, 50 gram smør, 2 æggeblommer, 1 dl. revet parmesan, salt og peber.

Kog kartoflerne møre og mos dem med et piskeris eller en kartoffelmoser. Rør smøren i mosen og tilsæt de 2 æggeblommer, salt og peber. Rør rundt og stil mosen væk indtil den skal bruges.

Brun kødet i lidt olie og tilsæt derefter revet løg og hvidløg. Steg i nogle minutter og tilsæt så revet gulerod. Steg tomatpuréen af sammen med worcestershire saucen, før rødvin og bouillon tilsættes. Kom rigeligt timian og rosmarin i gryden og lad det hele små simre 20 min. Smag til med salt og peber.

Kom kødsaucen i et ovnfast fad og fordel kartoffelmosen henover. Glat mosen ud med en våd ske og prik huller i med en gaffel. Drys evt. lidt parmesan over før den sættes i ovnen. Bag pie´en i 20 min. ved 200 grader. Server med coleslaw.

 

Kategori: MadTags: , 4 kommentarer


4 kommentarer til “Shepherds pie med oksekød!”

    susan skrev:

    den er super god til kolde mørke aften :-)

    TG skrev:

    Fantastisk ret til en kold dag.

    Den galde kok skrev:

    Suuuuuper på opskrift, den er vi glade for i familien.

    Ugens madplan uge 3 – Milles mad skrev:

    [...] Shepherds Pie. Rødkålssalat [...]


Skriv en kommentar