sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Skinkestang!!

Skinkestang, et levn fra 80´erne. Ikke desto mindre, er det første gang at jeg både har lavet og smagt den. Min teori er at det er en ret der stammer fra Jylland?

Stangen er simpelthen så nem at lave og smager dejligt, men det er altså en ret tung spise, så den kræver dejlig en frisk salat “on the side”.

Til en skinkestang ( nok til 2-3personer) skal der bruges:

1 rulle butterdej frisk, eller 2 plader fra frost.

200 g. skinke i tern eller skinkerest.

1. løg.

1 rød peberfrugt.

1. bæger pikantost.

1. fed hvidløg.

100 g. brune championer.

1/2. bundt purløg

 

Brun løg i strimler, championer og peberfrugt i tern/skiver, på en pande med lidt olie og hakket hvidløg.  Rør pikantost og skinketern til en ensartet masse.

Rul butterdejen ud ( hvis den ikke er købt udrullet) og fordel oste/skinkemassen i midten af dejen så der er 4-5 cm til hver side. Fordel de stegte grøntsager ovenpå oste/skinkemassen og drys med hakket purløg. Klip strimler i butterdejens kanter så det er muligt at “flette” dej-siderne sammen om fyldet.

Skinkestagen kan pensles med mælk eller let-pisket æg og den bages  i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter ( indtil dejen er gyldenbrun).

Server skinkestangen med en salat efter eget valg.

 

stang-1

 

stang-2

 

Kategori: MadTags: , , , , 1 kommentar


En kommentarer til “Skinkestang!!”

    TildeMa(d) skrev:

    Ja, måske det er et “jysk” 80 ´er fænomen – men det smager skønt 😉
    Uhhh får helt lyst til at lave Skinkestang, men det må vist blive i den kommende uge…mvh Matilde


Skriv en kommentar