sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Små banankager uden hvedemel og sukker!

Jeg faldt over en opskrift på en paleo-banankage og tilpassede den, så den passede til min smag. Man kan vælge at bruge kokosolie eller smør til opskriften. Jeg brugte smør, da det ikke er et produkt jeg har pillet ud fra min kost. Kagerne kan overhældes med smeltet 70% chokolade og drysses med nødder, eller dette kan undlades og så kan man servere dem kolde som en bananbolle med smør. Begge dele er lækkert som alternativ til en eftermiddagssnack eller til morgenbordet i weekenden.

Til 10 banankager er der brugt; 3 modne bananer, 3 æg, 300 g. mandler, 50 g. smør ( eller kokosolie), 1,5 tsk. honning, 2 stænger vanilje ( eller 2 tsk. vaniljepulver), 1 tsk. bagepulver. 50 g. chokolade 70%, 50 g. hasselnødder.

Mandlerne blendes til mel og kommes i en skål. Mos bananerne med en gaffel og kom dem i blenderen. Tilsæt æg, smør, honning, indholdet fra vaniljestængerne og bagepulver og blend det hele til en ensartet masse. Kom indholdet i en skål og tilsæt mandelmelet lidt ad gangen mens der røres rundt. Sørg for at dejen er ensartet og uden klumper før den kommes i muffinsforme. Jeg brugte en silikoneform med plads til 12 stk. og jeg brugte ikke papirsforme under, da jeg ikke ønskede at kagerne skulle blive for cupcake-agtige. Jeg fyldte 10 forme op til et par mm. under kanten og de hævede flot op under bagningen. Kagerne bages i 17-18 minutter ved 185 grader. Kagerne køles af og der hældes derefter smeltet chokolade over hver kage ( hvis det ønskes) og så drysses de med hakkede hasselnødder.


20 kommentarer til “Små banankager uden hvedemel og sukker!”

    fannie skrev:

    mmmm de var gode! jeg har ingen blender og kunne derfor ikke lave mit eget mandelmel og da det var enormt dyrt at købe har jeg brugt en erstatning der hedder “amarantmel”. det fungerede fint, men man kunne med fordel tilsætte en smule mere honning, da det ikke har nogen sødme i sig selv :-)

    Frk. Saust skrev:

    Tip hermed givet videre;) Jeg synes at hvis man bruger mandelmel, så har de en naturlig sødme. Vil da prøve dit tip med amarantmelet en dag.

    Gitte skrev:

    Super lækre!!! De er et hit ;-)

    Lene Eva skrev:

    …. super lækre…. hæver helt perfekt… tak for kage :-) prøvede at lave dem i forskellige forme papir, tefal og gummi… ingen forskel synes jeg… alle helt perfekte og dejlig smag…

    Lene Eva skrev:

    …. super lækre…. hæver helt perfekt… tak for kage :-) prøvede at lave dem i forskellige forme papir, tefal og gummi… ingen forskel synes jeg… alle helt perfekte og dejlig smag…

    TCT. skrev:

    Super lækre. Havde ikke helt nok mandler, så brugte i stedet 220 gram mandler og 80 gram havreklid. Anvendte 80 gram kokosmælk light istedet for de 50 gram smør/ kokosolie. De blev stadig super lækre. Fik en rest dej tilbage som jeg kom blåbær og lidt hakket hvid toblerone chokolade i.. . Kan varmt anbefales

    Frk. Saust skrev:

    Lyder bare SÅ lækkert!! Mvh Paloma Saust

    Kathrine skrev:

    De er intet mindre end fantastiske! :D
    Og de mætter i flere timer!
    Havde dem på køl og det blev de bare endnu bedre af – dejlig svampede :) Valgte dog at hakke chokoladen og putte i dejen i stedet for at smelte det ud over kagerne.
    Men igen – en helt fantastisk kage! :)

    Frk. Saust skrev:

    Tusind tak for de rosende ord. Jeg laver også tit udgaven med hakkede chokolade i dejen, den anden udgave er dog mere dekorativ og bruges når der kommer gæster ;) Mvh Paloma Saust

    Tanja skrev:

    Jeg elsker disse glas tallerkner du har på flere billeder!!
    Kan de mon stadig købes?

    Frk. Saust skrev:

    Hej Tanja, ja de er så fine. Jeg har købt dem for nogle år siden i Bahne, måske er du heldig at det er noget som de stadig har. Mvh Paloma Saust

    bekka skrev:

    kan du lave fler opskrafter din er gode :)

    Clara skrev:

    Det smager så godt …

    Dorthe skrev:

    Der var kun en banan tilbage i frugtkurven, den brugte jeg sammen med et stort revet æble plus en teskefuld kanel. Lækre, lækre muffins

    Maja skrev:

    Kan de bages dagen før uden at blive tørre?

    Frk. Saust skrev:

    Hej Maja, De her kager kan holde op til en uge uden at blive tørre hvis de opbevares i en tætlukket frysepose. Mvh Paloma Saust

    Jesper skrev:

    Skal have kage med på arbejde torsdag. Men har ingen muffin forme. Ville den kunne laves som en “almindelig” kage, i aflang brødform eller rund springform?
    Det lyder rigtig lækkert! :-)

    Stine skrev:

    Varmluftovn, eller almindelig. :)

    Frk. Saust skrev:

    Jeg bruger altid varmluft mvh. Paloma

    Yvonna Husballe skrev:

    Hej frk Saust.
    Hvor store bananer bruger du og er de økologiske for de er jo mindre end almindelige bananer. Er ved at bage dem nu så er spændt på resultatet.

    Hilsen Yvonna


Skriv en kommentar