sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Spaghetti med thaimarinerede rejer!

Den her ret er en mærkelig, men dog utrolig passende kombination af rejer marineret med chili, lime og ingefær og en spaghettisauce med klassiske italienske ingredienser. Thailand møder Italien og resultatet er perfekt!

Til 4 portioner er brugt:  400 g. tørret spaghetti ( helst ikke fuldkorn), 4 store modne tomater, 1 løg, 3 fed hvidløg, 1/2 gul squash, 1 rød peberfrugt, 1-2 håndfulde friske basilikumblade, 1 dl. piskefløde, 1 dl. revet parmesanost, salt, peber.

Marinade: 600 g. black tiger rejer, saften fra 1/2 lime, 2 spsk. olivenolie, 2 fed hvidløg, 1 rød chili, et godt stykke ingefær.

Pil og rens rejerne. Hak hvidløg og chili. Skræl ingefæren og hak det så fint som det er muligt. Kom alle ingredienserne en i en skål sammen med rejerne, rør rundt og lad blandingen trække i et par timer før retten skal bruges.

Kog pastaen efter anvisningen. Skær løget i tynde strimler og hak hvidløg fint. Steg begge dele i en sauterpande med lidt olie. Fjern kernemidten fra squashen og skær den i fine tern sammen med peberfrugten. Kom begge dele i panden med løg og hvidløg og steg det hele ved svag varme et par minutter. Skær tomaterne i fine tern og kom dem ligeledes i sauterpanden. Når saucen har samlet sig kan noget af væden evt. hældet fra før fløden tilsættes og retten smages til med salt og peber. Tilsæt den kogte spaghetti og steg rejerne på en seperat pande, kun lige til de skifter farve. Anret retten således at der kommer en portion pasta med sauce, så den ønskede mængde rejer, friske basilikumblade og revet parmasanost på toppen.

 


3 kommentarer til “Spaghetti med thaimarinerede rejer!”

    Neets skrev:

    Hej frk. Saust

    Tak for opskriften den lyder som en jeg snart bare må prøve af :-)

    Kan man bruge frosne sorte tiger rejer eller er det et no go?

    Pft
    Neets

    Frk. Saust skrev:

    Hej Neets. Man kan sagtens bruge de frosne rejer, det er faktisk dem som jeg selv har brugt;) Velbekomme!

    Lene skrev:

    Wow mega lækker ret :-) stor ros herfra


Skriv en kommentar