Speltotto! (Video)

 

Speltotto er et alternativ til den klassiske risotto. Spis den som en ret i sig selv, eller brug den som tilbehør. Tilsæt blot de grøntsager som du synes godt om.

Den her Speltotto-video blev filmet i sommers og er egentligt så  blevet glemt lidt, derfor er den lavet med asparges og friske ærter. Man kan selvfølgelig godt stadig få asparges i de fleste supermarkeder og de friske ærter kan erstattes med optøede frosne ærter.

Til 2 portioner ( som tilbehør) er brugt: 2 dl. speltkerner, 1 porre, 1. bundt grønne asparges, 200 g. ærter, 2 spsk. smør, 1/2 l. høsebouillon, 1,5 dl. frisk revet parmesanost, 1/2. bundt  persille.

Rens og skær porren i skiver. Steg dem i 1 spsk. smør og tilsæt derefter lidt mere smør før speltkernerne kommes på panden. Lad kernerne suge smørret før der tilsættes 1/2 dl. bouillon Fortsæt med at tilsætte væde hvergang kernerne har opsuget det der er tilsat. På en anden pande steges aspargesene i lidt smør og de tilsættes når speltottoen er færdig og al bouillonen er opbrugt. Dette tager ca. 20-25 minutter. Tilsæt derefter ærter og næsten al parmesanen. Konsistensen skal være cremet.

Anret speltottoen således at det sidste parmesanost samt masser af hakket persille drysses over.


5 kommentarer til “Speltotto! (Video)”

  Maria Borg skrev:

  Det er en meget spændende hjemmeside I har lavet. Jeg glæder mig til at se nærmere på den. Den virker anderledes end så mange andre.

  Frk. Saust skrev:

  Tak for de pæne ord,jeg håber du vil få glæde af de fremtidige opskrifter.
  Mvh Paloma Saust

  Ea Hanberg skrev:

  Skøn opskrift. Har prøvet den, men det ville lette arbejdet lidt, hvis man havde mulighed for at udskrive opskrifterne. Ville det mon være muligt at få lavet det sådan?

  Mange hilsener
  Ea

  Frk. Saust skrev:

  Det bliver taget taget op til overvejelse 😉 Mvh Paloma Saust

  Ninze skrev:

  Du kan bare kopiere teksten til opskriften over i word, det tager da ikke lang tid.


Skriv en kommentar