sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Spicy græskarsuppe med topping af æble, løg og lufttørret skinke!

Suppen er så cremet og fløjlsblød at man kan droppe fløden. Toppingen der indeholder sødme, salt og syre går perfekt i spænd med den let spicy eftersmag som suppen har!  

Til en stor gryde suppe med nok til 3-4 personer er brugt: 1 Hokkaido græskar, 1 rød chili, 3 fed hvidløg, 1 løg, et stykke ingefær på 3-4 cm, 7 dl. vand, 1 1/2 hønse-bouillonterning, 2 spsk. citronsaft, salt, peber, olivenolie.

Topping: 1 stort løg, 2 æbler, 150-200 g. lufttørret skinke, smør.

Hak hvidløg, løg og chili ( uden kerner) groft og brun det i en stor gryde i lidt olie. Skræl og riv derefter ingefæren deri. Skræl græskaret og fjern kernemidten, før det skæres i tern. Kom stykkerne i gryden med løg, hvidløg, chili og ingefær, og steg det hele i 10-15 min. Tilsæt vand og bouillonterninger og lad det hele småkoge i ca. 20 minutter (til græskarternene er møre). Mens suppen står og koger skrælles æble og løg hvorefter de skæres i tern og steges i smør ved svag varme. Tilsæt skinke ( revet i mindre stykker ) og tilsæt mere fedtstof efter behov. Løg og æbleternene skal være bløde og gyldne og skinken sprød.

Blend suppen med en stavblender når den har kogt færdig og smag til med salt, peber og citrosaft. Vand kan tilsættes hvis suppen er for tyk. Server suppen med en skefuld topping.

 


Skriv en kommentar