Spicy gulerodssuppe med kokosmælk og sprøde kikærter.

I disse tider trænger vi alle til sol og varme, og jeg tror at de fleste af os længes efter at tilbringe et par af vinter-ugerne på en dejlig sandstrand, måske i østen? Denne suppe kan desværre ikke bringe jer til østen, rent fysik ( jeg beklager!), men den har til gengæld en masse duft -og smagsnuancer som vi netop kender derfra. Jeg vil sige at den har noget asiatisk over sig, men blandet med nogle lidt mere vinteragtige grøntsager og vitaminer, som vi alle står og trænger til lige nu. Den er godt spicy og varm, men det meste kommer fra ingefæren og ikke fra chili. Perfekt til den vinter vi oplever i Danmark lige nu.

Til 3-4 personer skal der bruges:

  • 2 fed hvidløg
  • 250 g. gulerødder
  • 1 hel butternut squash
  • 20 g. ingefær
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. karry
  • 1 tsk. chiliflager
  • 2 tsk. gurkemaje
  • 1 bouillonterning ( høns el grøntsags)
  • 1/2 liter vand
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
  • 2 lime
  • 1 bundt koriander
  • Olie til stegning
  • Salt

Fyld til suppen:

  • 400 g kyllingebryst ( kan undlades hvis suppen ønskes vegansk eller vegetarisk )
  • 1 dåse kikærter
  • 1 spsk. soya
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. chilipulver
  • 2 tsk. røget paprika

Hak hvidløg og ingefær groft ( ingefæren skal være skrællet). Steg det i lidt olie i en stor gryde. Skræl gulerødder og butternut squash, samt fjern dens kerner i midten. Skær gulerødder og butternut squashen i tern. Kom dem i gryden sammen med hvidløg og ingefær og tilsæt evt. lidt mere olie hvis der er behov for det. Tilsæt også krydderierne. Steg grøntsagerne i 5 minutter og kom derefter vand og bouillonterningen i gryden. Lad det hele småkoge under låg i 30 minutter. Kig til det et par gange og rør rundt så det ikke brænder på. Hvis meget af vandet er kogt væk, kan der tilsættes lidt mere. Imens suppen står og småkoger, skal kikærterne tilberedes. Kom olie, soya, honning og krydderierne i en skål og rør rundt til en ensartet marinade. Hæld kikærterne i en si og sørg for at væsken er dryppet fra, før de kommes i skålen med marinaden og vendes rund. Kom kikærterne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Giv dem evt. lidt længere hvis der er behov for det. De skal helst være sprøde. Når grøntsagerne i gryden er kogt møre tilsættes kokosmælken og suppen kan nu tages af varmen og blendes til en ensartet masse med en stavblender ( eller blandingen hældes på en almindelig blender og blendes). Varm suppen op igen og tilsæt saften fra de to lime og smag suppen til med salt. Hvis suppen er for tyk kan der tilsættes lidt mere vand. Hvis der ønskes kylling i suppen, skæres kyllingebryst i tern og steges på en pande, før det tilsættes den færdige suppe. Server suppen med masser af hakket koriander, et par skefulde sprøde kikærter og lidt lækkert brød.


Skriv en kommentar