sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Spidskålssalat med æble, sesam og mandler!

Spidskålssalaten er favoritten hjemme hos os for tiden. Salaten er dejlig mild i smagen og man kunne næsten mistænke den for at være usund!

Til en stor skål salat ( 3-4 personer) bruges der: 1 lille spidskål eller 2/3 stort, 2 æbler, 100 gram mandler, 1/2 dl. sesamfrø, 2 spsk. olivenolie, 1 spsk. sirup ( gerne æble eller stikkelsbær), 3 spsk. æblecidereddike eller æbleeddike, salt, peber.

Snit kålen fint og skær æblerne i tern. Rist mandlerne på en tør pande og rist efterfølgende sesamfrøene under opsyn, da de ret hurtigt begynder at  hoppe rundt på den varme stegepande. Bland alle de våde ingredienser sammen til en dressing og smag til med salt og peber. Bland kål, æbler, groft hakkede mandler og ristet sesam sammen i en stor skål og hæld dressingen over. Vend salaten forsigtigt så al kålen har fået dressing på sig.

Server salaten som tilbehør til fisk, kylling eller andebryst. Salaten er også god og mættende hvis man prøver at undgå ris, pasta eller kartofler som tilbehør.

 

Kategori: MadTags: , , , , , 91 kommentarer


91 kommentarer til “Spidskålssalat med æble, sesam og mandler!”

    Anne Naturglad skrev:

    Den ser lækker ud den spidskålssalat, den må snart prøves.

    Lisa skrev:

    Fantastisk lækker salat! Jeg lavede den i aften med stor succes og ros fra mine gæster. Jeg brugte agave-sirup, da jeg ikke havde andet.
    Tak for opskriften… :o )

    Frk. Saust skrev:

    Hej Lisa! Hvor dejligt at du og dine gæster kunne få glæde af opskriften:) Mvh Paloma

    Lisa skrev:

    Hej igen,
    Jeg skal igen, igen lave denne skønne salat. Jeg har et par gange med succes tilføjet granatæble-kerner…
    Hilsner fra Lisa.

    Frk. Saust skrev:

    Hej Lisa. Det lyder skønt med granatæble-kerner i salaten, det vil jeg prøve næste gang jeg laver den;)
    Tak på tippet og glædelig jul.

    Mvh Paloma Saust

    Linda skrev:

    Den er simpelthen fantastisk, men det lyder som en god ide med granatæblekerner. Det må prøves næste gang

    Frk. Saust skrev:

    Jeg har prøvet det og det kan GODT anbefales;) Tak for tippet, det er lækkert med fornyelse!
    Mvh Paloma Saust

    Spidskålssalat | Kaerligheds maaltidet skrev:

    [...] spidskålssalat har jeg fundet hos Frk. Saust, og den er helt fantastisk: http://frksaust.dk/spidskalssalat-med-aeble-sesam-og-mandler/. Jeg har flere gange varieret den ved at bruge hvidkål i stedet og det fungerer [...]

    Malene skrev:

    Helt igennem fantastisk salat :-)
    Selv manden nåede op på de “6 om dagen” ;-)
    Den skal anbefales varmt til alle der står stille
    længe nok til at høre budskabet :-)

    Pernille skrev:

    Smager dejligt! Den er god til oksefilit og ovnkartofler

    Ditte skrev:

    For pokker, den salat er blevet et hit hos os! Jeg har nu lavet dem rigtig mange gange :) Første gang jeg lavede den, havde jeg kun honning, så det bruger jeg i stedet for sirup!

    Bodil V. Madsen skrev:

    Rigtig frisk og lækker nøddesmag, min mand roste den til skyerne

    jeanette skrev:

    Prøv med hindbær eddike, honning, oliven olie og hakket hvidløg , salt og peber som dressing. og ellers bare med spidskål, røde sprøde æbler, og saltet mandler. gerne lidt persille på toppen.

    Jane Hansen skrev:

    Smager fantastisk, og kan med held også laves med fintskåret blomkål

    Marianne Holt Jensen skrev:

    Spidsålssalaten gik også lige ind hos min familie. Ideen med at tilsætte granatæble lyder super godt. Det vil jeg prøve i dag!! Hilsen Marianne Holt Jensen

    Anne Egholm skrev:

    En ORAL Orgasme !!!!!
    NammeNAM !

    Søs skrev:

    Pragtfuld salat…skal lave den igen-igen og præsenterer den for familien.

    Venlig hilsen Søs

    Marianne Holt Jensen skrev:

    Denne fantastiske salat – “går” igen og igen til mine gæster. LIGE GOD HVER GANG. Hilsen Marianne.

    Frk. Saust skrev:

    Tusind tak for de rosende ord. Dejligt at salaten er et hit. De bedste hilsner Paloma Saust

    Mia Albretsen skrev:

    Tak for en fantastisk opskrift. En sikker hitter.
    Er der flere af dem? :0)

    Ann-Merete skrev:

    Så er din opskrift nået til Australien, alle er helt vilde med den.

    Frk. Saust skrev:

    Wow…tak for at for at dele den på den anden siden af kloden også ;) Jeg er meget glad! Mvh Paloma Saust

    Ugens madplan uge 36 | Milles mad skrev:

    [...] Kylling Korma m. ris. Spidskålssalat m.æble [...]

    Endnu en med spidskål | Husbestyrerinden skrev:

    [...] lige til sensommeren, hvor både spidskål og æbler er i sæson. Opskriften har jeg fundet hos Fru Saust – dog har jeg ændret en lille smule i [...]

    Tina skrev:

    Nej hvor er det bare lækkert!!
    Jeg havde ingen æbleeddike men brugte tranebær balsamico. Det smagte himmelsk.

    Birgitte skrev:

    Super lækker salat. :)

    Lis Hansen skrev:

    mon ikke den er god med rysteribs også

    Ingrid skrev:

    Ja den salat er fantastisk også med sten frie druer i stedet for æbler

    Thit skrev:

    kan man bruge balsamico eddike i stedet for æblecidereddike? Ved godt det kommer til at smage forskelligt, men mon ikke det stadig smager godt? :)

    Frk. Saust skrev:

    Det kan man sagtens, måske du så skal tilsætte lidt mere sødme i dressingen? Mvh Paloma Saust

    Christina Nielsen skrev:

    Jeg puttede både granatæble og også feta i, super godt, og masser af ros – også fra mændene!

    Anonym skrev:

    :-)

    Jane V skrev:

    Den er lækker frisk og kan kombineres med alt mulig andet frugt, kålen har jeg nu rigtig lært at bruge, den er sprød og blød og frisk og mild på een gang :-)

    Birgit. skrev:

    Kan man bruge andet end sesamfrø, da jeg ved en af mine gæster ikke kan fordrage sesamfrø…. Kan man bruge helt almindelig sirup??

    Ninanielsenbohni skrev:

    Utrolig lækker salat, som jeg nu har lavet flere gange også til gæster, som straks har taget den til sig.

    Birgit. skrev:

    Kan man bruge almindelig lys sirup??

    Rita Jakobsen skrev:

    Jeg er i fuld gang med at lave salaten, skal have 6 gæster til aften, så de skal være de første der smager den. Vil servere steaks med hasselback kartofler og bearnaise sovs og salaten. Håber det bliver perfekt.

    Frk. Saust skrev:

    Hej Birgit. Du kan bruge lys sirup, ahornsirup eller honning. Mvh Paloma Saust

    Frk. Saust skrev:

    Hej Birgit. Du kan helt undlade at bruge sesam, mandlerne giver nok smag til salaten synes jeg, men hvis du har lyst kan ristede solsikkekerner også bruges. Alle slags sirup fungerer til dressingen. Mvh Paloma Saust

    Lotte skrev:

    Jeg tilslutter mig alle andre begejstrede! Jeg tror at denne salat kan kombineres i det uendelige med alle vores kåltyper, forskellige kerner og frugt. Jeg tror det er kombinationen af det sprøde kål, det friske æble og nødder/kerner der giver den gode oplevelse. Og ikke mindst den fantastisk enkle dressing! Jeg har til aften brugt dadel balsamico og det duer!

    Tak til internettet og frk Saust
    Mange gode hilsner fra Lotte

    Charlotte skrev:

    Det lyder så lækkert! Jeg skal lave den i aften med granatæble, jeg laver nogle spinatfrikadeller til.
    Jeg håber at den kommer til at smage som forventet!

    Bente skrev:

    Ristet kokosmel kan fint erstatte sesamfrøene. Det er simpelthen en af verdens bedste salater

    Kim skrev:

    Vi lavede denne salat til Camilla Plums version af Rendang. Et utrolig godt match.

    Lilly skrev:

    Fantastisk salat, vi har fået den både mandag og i dag, den passer til alle retter. Tak.

    Ugens madplan uge 12 | Milles mad skrev:

    [...] Hotdogs. Spidskålssalat til [...]

    Anja skrev:

    Ja jeg vil også tilføje et par rosende ord. Fantastisk salat som er hurtig og nem at lave og smager himmelsk!

    Frk. Saust skrev:

    Tusind tak for de rosende ord. Ha en god dag;) Mvh Paloma

    Annette skrev:

    Koncentreret hyldeblomstsaft blandet med olivenolie er en helt fantastisk dressing til kålsalater med frugt og nødder :-)

    Kurt Andreasen skrev:

    Lækker salat, vi fik den til stegt kyllingebryst bare lækker!

    Hanne Westen skrev:

    Prøv med mango og ristede hasselnødde flager.. Også Mums..

    Susanne skrev:

    Jeg har ingen æblecider eller eddike, hvad bruger jeg i stedet?

    Frk. Saust skrev:

    Hej Susanne. Jeg ville bruge citronsaft, appelsinsaft eller limesaft istedet for eddike. Der skal lidt syre til i hvert fald.

    Laura skrev:

    Limesaft, akaciehonning, lidt olivenolie, smag til med en sjat æbleeddike. Istedet for sesamfrø kan tilsættes fintklippet dild eller god tørret ( den fra Lidl…). Kålen snitter jeg tyndt på mandolinjernet. Mandlerne ristes med olie på panden til de popper, smid så lidt salt på. Og æbletern vendt i limesaft. Uhmmmm :)

    Elisabeth skrev:

    Jeg er typen, der normalt skal anstrenge mig for at få nok grønt i kosten, og manden ditto, men denne salat spiste vi begge med stor fornøjelse. Den skal helt klart på menuen fremover, især da vi har hjemmelavede spidskål i haven :-)

    Karen skrev:

    Denne skønne salat kan også “lide” friske ribs det smager frisk og pynter.

    Lene skrev:

    Fantastisk med nektariner der var ingen æbler i huset
    Spist til porchetta

    Louise skrev:

    Pragtfuld salat:-))) jeg tilsatte en lille smule sesamolie. Det fremhævede de ristede sesamfrø:-)))

    Gitte Iversen skrev:

    Helt fantastisk salat

    Rie skrev:

    Uhm, det ser lækkert ud! Kan jeg lave salaten nogle timer før uden at den bliver kedelig? Og er der noget jeg skal vente med at putte i, såsom æbler?

    Krista skrev:

    Jeg havde lige ½ spidskål liggende, fandt opskriften og havde de ingredienser der skulle til, det er en super salat, manden spiste salat som aldrig før

    Anonym skrev:

    den er også rigtig god med hindbæreddike det frugter den godt op

    Karin skrev:

    Også god med ærter i :-)

    Sofie skrev:

    Den er helt vidunderlig!
    Har købt en gang nøddemix som kom i det var altså rigtig godt!❤️

    Spidskålssalat med æbler, sesam og mandler | BØNNE skrev:

    [...] Kilde: http://frksaust.dk/spidskalssalat-med-aeble-sesam-og-mandler/ [...]

    Anonym skrev:

    God salat

    Louise skrev:

    Det er en rigtig lækker salat, og så er den rigtig nem og hurtig at lave.

    Pernille skrev:

    Fantastisk lækker salat – har også én af de mænd, der normalt ikke gider spise salat, men denne fik betegnelsen “det smager skide godt – bedre end jeg havde regnet med” – hvilket er stort set = topkarakter! :-D

    Jeg brugte hvidvinseddike og alm. lys sirup, da jeg ikke havde andet i huset. Det gik fint.

    På min egen portion dryssede jeg tørrede tranebær – det gjorde det ikke mindre lækkert!

    Tænker, at sesam måske kan erstattes af ristede græskarkerner….. ?

    Tak for en top lækker opskrift!

    3 års fødselsdag og lagkager | vi holder af hverdagen skrev:

    [...] ris, gulerodstærte, svenske kødboller, kyllingtærte med karry, bacon og forårsløg, en spidskålssalat med æbler og ristede mandler og så pyntet med granatæbler. Dertil var der så også lunt flutes med smør. Jeg nåede ikke at [...]

    Frk. Saust skrev:

    Hej Pernille, tusind tak for de rosende ord, det betyder meget for mig. Mvh Paloma Saust

    Mette Godk Jørgensen skrev:

    Super lækker salat … Mine gæster elskede den .. tilsatte granatæblekerner, som tidligere foreslået .. Kan man erstatte spiskålen med den røde spidskål, som jeg har brugt med succes til andre ting .. ?

    Sandra skrev:

    Super god salat

    Lone Dideriksen skrev:

    Super lækker salat. Hvor længe kan den egentlig holde sig -et par dage eller tre?

    Mie Jakobsen skrev:

    Dette er min yndlingssalat nogensinde :-) . Jeg tilføjer en klat sød chilisauce i dressingen.

    Frk. Saust skrev:

    Jeg ville sige max 2 dage da der jo er dressing i salaten. Mvh Palomd

    Pia skrev:

    Har kun blomkål i køleskabet, så den lækre salat bliver lavet med små buketter af blomkål i stedet for. Glæder mig til aftensmaden.

    Mariam skrev:

    Tak for opskriften smagte dejligt :)

    Emmelie skrev:

    Så lækker til kylling jeg vil lave den noget mere fremover

    Lene knudsen skrev:

    Tak for opskriften og inspirationen

    Jeanette Berg skrev:

    Tak for en god opskrift. Den blev rost af min mand.

    Spidskålssalat med æble | Loving it Simple skrev:

    [...] Opskriften er inspireret af: http://frksaust.dk/spidskalssalat-med-aeble-sesam-og-mandler/ [...]

    john steffensen skrev:

    Jeg laver denne salat i dag til webergrillet svinemørbrad. Glæder mig til at spise denne spændende salat.

    john steffensen skrev:

    Så fik jeg smagt denne dejlige salat. Den smagte fantastisk! Jeg ristede mandlerne i honning, og tilsatte lidt citronsaft til dressingen. Endvidere hældte jeg ikke dressingen over salaten, men blot over den portion, jeg nu kunne spise. Så tror jeg, kålen og de øvrige ingredienser kan holde sig noget længere.

    Frk. Saust skrev:

    Lyder som en lækker og god ide, det er noteret. Mvh Paloma Saust

    Frk. Saust skrev:

    Hej Jeanette, det er jeg glad for at høre. Min spidskålssalat er meget populær og jeg får tit af vide at mændene elsker den. Det er skønt, synes jeg :) Mvh Paloma Saust

    Kræfting's skrev:

    Skøn, super dejlig salat!

    sannemohl@gmail.com skrev:

    Super lækker salat

    Heidi skrev:

    Tak for en rigtig god opskrift.
    Jeg lavede den med rød spidskål og blomkål.
    Kom også lidt sennep i dressingen.
    Den gjorde stor lykke til min datters 18-års fest. :-)

    Ulrika skrev:

    Hej!
    Er der ikke en fejl i opskriften? 3 spsk eddike virker en smule voldsomt? Jeg brugte 1 spsk – det var absolut surt nok!

    Mette skrev:

    Kan den laves et par timer før servering?

    Frk. Saust skrev:

    Den kan sagtens laves før servingen, jeg ville god vente med at komme æbler og dressing i/på til kort før den skal serveres. Mvh Paloma Saust

    Frk. Saust skrev:

    Jeg bruger altid 3 spsk. Det er en smagsag. Alle mine opskrifter er justerbare, dvs. til inspiration og så kan man jo altid selv eksperimentere. Mvh Paloma Saust


Skriv en kommentar