sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Stærk chili con carne med chokolade!

That’s it!! Jeg har taget hul på efterårsmaden et par uger før tid…-og jeg giver vejret skylden!

Til 2 store portioner chili ( eller 3-4 små) er der brugt: 500 g. magert hakket oksekød, 1 løg, 3 fed hvidløg, 1 hel peberfrugt, 1 ds. kidneybønner, 1 ds. hakket tomat, 1,5 dl. vand, 75 g. mørk chokolade 80%, 3 spsk. spidskommen, 2 mellemstærke røde chili´er, 2 tsk. stærk chilipulver, 3 spsk. engelsk sauce, salt og peber.

Brun hakket løg og hvidløg og tilsæt peberfrugt i små tern. Steg i nogle minutter og tilsæt det hakkede kød. Det hele steges til kødet er brunt og så tilsættes bønnerne (uden væsken fra dåsen). Rør rundt et par gange og tilsæt nu de fint hakkede chili´er, krydderierne og de hakkede tomater. Kog forsigtigt op under omrøring og tilsæt vand. bræk chokoladen i små stykker og kom det i gryden under omrøring ved svag varme ( det kan hurtigt brænde på når chokoladen er tilsat). Smag tilsidst til med engelsk sauce, salt og peber og lad retten småsimre i ca. 20 min under opsyn.

Serveres med creme fraiche og brød.

Kategori: MadTags: , ,


Skriv en kommentar