sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Stifado-gryde!

Denne lækre gryderet er en af vinderne i Frk. Saust´s vinter-konkurrence. Den er virkelig velsmagende og kraftig og så er den nem at gå til. Den egner sig godt til gæstemad. Tak til Morten Tom som fortæller at retten stammer fra Grækenland, som hans forældre ofte besøgte og hvor de fandt inspiration til netop denne ret.

Til en stor grydefuld = 6 voksne er brugt (opskriften kan halveres):

2 kg. lammekød eller oksekød i tern, 1 pose skalotteløg, 10 fed hvidløg, 1 flaske ( billig) rødvin, 3-4 laurbærblade, 3-4 kanelstænger, en lille håndfuld nelliker, en lille håndfuld peberkorn, 2 dåser flåede tomater, 2 dåser små tomatpuré, 1/2 tsk. spidskommen, 1 chili, krydderurter efter eget valg ( jeg brugte persille og basilikum), salt efter smag.

Brun kødet lidt efter lidt i lidt, i olivenolie, i en stor gryde. Kom hvidløg og de hele skalotte løg deri og brun dem kort. Tilsæt vinen, chili og krydderierne (nelliker og peberkorn i gazepose) og lad det reducere i 10-15 min. Tilsæt tomatpuré og de flåede tomater, smag til med salt Lad det hele simre i et par timer ( mindst 2 timer ). Før servering fjernes gazeposen, kanelstænger og laurbærblade, og der tilsættes masser af hakkede krydderurter. Server med mos eller ris.

Foto og opskrift venligst udlånt af Morten Tom.

Kategori: MadTags: , 6 kommentarer


6 kommentarer til “Stifado-gryde!”

    Mona Johannesen skrev:

    Det ser ud om om det er den Stifado jeg husker fra Grækenland. Nu er jeg en gammel kone på 79 år,så det ville være rart, at jeg bare kunne udskrive opskriften,i stedet for at den deles på sociale medier, som jeg har svært ved at håndtere.

    Jais skrev:

    Lækker gryde.
    Men intet salt overhovedet?
    Mvh. Jais

    Frk. Saust skrev:

    Hej Jais, godt bemærket. Der er selvfølgelig tale om en slåfejl, og den retter jeg nu. Mvh Paloma Saust

    Frk. Saust skrev:

    Hej Mona, Hvor er det dog skønt at du følger med her på min blog og så oven i købet finder min opskrift autentisk. Jeg arbejder på sagen med at gøre min opskrifter mere printervenlige.

    Mvh Paloma Saust

    Elsker mad! skrev:

    Hej Frk Saust
    Hvad kan jeg bruge istedet for rødvin ? Fordi jeg bruger ikke alkohol i mine retter ;)

    Glæder mig at prøve den lækre ret!!

    Mvh
    Mad-elskeren

    Frk. Saust skrev:

    Den er svær, men jeg ville forsøge mig med mere tomat på dåse og lidt balsamisk eddike for at give retten den syre som der skal til. Hvad med alkoholfri vin? Kan den mon bruges i madlavning? Mvh Paloma Saust


Skriv en kommentar