sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Syltetøj med blandede bær og rom!

Rom og bær går fantastisk sammen!

Her er opskriften på den nemmeste hjemmelavet syltetøj man kan tænke sig. Kun fantasien sætter grænsen for hvilke kombinationer man kan lave, men den her er god synes jeg, og så er alkoholen også med til at konservere!

Til ca. 4 glas syltetøj bruges: 2 poser frosne bær a 350 g. ( her er brugt bærsymfoni), 5 dl. sukker, 18 spsk. mørk rom, 3 vaniljestænger, kartoffelmel ( til jævning).

 

Kom bær og sukker i en gryde sammen med de flækkede vaniljestænger og lad  gryden stå ude på køkkenbordet med låg på, natten over.

Næste dag: Kog blandingen under omrøring i 35 min. og ønskes bærerne væk, moses de mod grydekanten med en ske.

Sluk for gryden og jævn syltetøjet med 4-5 tsk. kartoffelmel i et deciliterbæger og fyld op med vand. Jævningen røres i syltetøjet, og rommen tilsættes ( smag gerne til undervejs og kom mere/mindre rom i efter smag).

Jævn igen med samme forhold mel /vand som før.

Afkøl og kom på skoldede glas ( gamle honning el. oliven glas evt.) Husk at få vaniljestængerne med ned i glasset, så de kan give smag.

Syltetøjet er uden kunstig konservering, så når den er åbnet kan den holde ca. 2 måneder, uåbnet kan den holde lidt længere…men tro mig; den smager så dejligt at den ikke får lov at stå så længe, før den er væk!

Kategori: SyltTags: , , ,


Skriv en kommentar