sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Syltning med chili og ingefær!

Jeg kan godt lide at spice klassiske danske retter op med lidt chili eller ingefær og jeg synes faktisk at det passer ret godt til den ellers så salte danske mad, som tit er lidt flad i smagen.

Her har jeg syltet rødbeder og rødløg på almindeligvis og så tilføjet en masse chili, både i lagen og i glasset. Asierne har fået godt med ingefær, måske enda lige en tand for meget, men jeg elsker det! Eksperimenter selv med at komme andre smagsgivende ingredienser i syltelagen, det klæder den altså!

Det er samme lage jeg har brugt til både løg og rødbeder: 3/4 lager eddike, 500 g. sukker, 3 hele røde chili, en lille håndfuld peberkorn, 2 spsk. tørrede chiliflager.

Kog de vaskede rødbeder i letsaltet vand i 7-10 min og smut skrællen af. De farver hænderne så brug evt. plastichandsker eller poser på hænderne. Lad dem afkøle og skær dem i tynde skiver, gerne på mandolinjernet. Jeg synes rødbeder er bedre i tyndere skiver end dem man kan købe i supermarkederne, men det er en smagsags og kommer jo også an på om de skal bruges til at komme ovenpå en leverpostejmad eller om skal bruges som tilbehør til vintermaden. Kom rødbederne i et rengjort sylteglas og kom chiliskiver i glasset så de ligger mellem lagene af rødbeder.

Varm eddike og sukker op for svag varme og tilsæt peberkorn og chiliflager. Sørg for at alt sukkeret er kogt ind før lagen hældes over rødbederne.

I resten af eddikelagen kommes der rødløg skåret i både og det hele koges i 5 minutter. Hæld løg og lage på rengjorte glas og kom skiver af chili i, før glasset lukkes.

Til asielagen er brugt: 1/2 l. vand, 1/2 l. eddike, 125 g. sukker, et stort stykke ingefær, en lille håndfuld peberkorn, en lille håndfuld sennepskorn, lidt tørrede chiliflager .

Kom alle ingredienserne i en gryde og kog den langsomt. Ingefærstykkerne skal være ca. 3-4 cm. Skræl og skær asien i passende skiver og kog dem i lagen i ca. 5 minutter. Kom asier og lagen på rengjorte glas og husk endelig ingefærstykkerne da de er med at at gøre smagen kraftigere med tiden.

Kategori: Mad, SyltTags: , , , , , ,


Skriv en kommentar