Tomat og auberginefad med feta.

Det her grøntsagsfad er en fortolkning af den gode gamle ratatouille, som de fleste har stiftet bekendskab med på et tidspunkt. Retten her, kan spises alene som et lækkert og mættende vegetar-alternativ, eller den kan bruges som tilbehør til en kødret. Vælger man som jeg, at bruge de dejlige store bøftomater, får man virkelig en intens tomatsmag frem i retten. Hvis ikke bøftomaterne er at støve op, kan man bruge de dejlige aromatiske stilktomter istedet.

Til 4 personer som tilbehør el 2-3 personer som hovedret:

  • 800 gram bøf eller store stilktomater
  • 1,5 stor aubergine eller 2 hvis de er meget små
  • 300 g. Fetaost eller salatost i blok
  • 100 gram små sorte oliven med sten ( jeg fortrækker Leccino eller Nicoise oliven)
  • 4 spk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk tørret oregano
  • salt og peber

Skær tomater og aubergine ud i skiver af ca 1 cm. Læg dem i et stort ovnfast fad så det skifter mellem en skive tomat og en skive aubergine. Lav en blanding af olien, presset hvidløg og oregano og hæld det ud over tomat og aubergine skiverne i fadet. Smuldre fetaosten så den dækker grøntsagernes overflade og tilsæt oliven til fadet. Bag retten i ovn ved 170 grader i mindst 1 time, men gerne 1 time og 20-30 minutter under opsyn ( hvis dette er muligt). Når tomaterne og auberginerne er smattet og fetaosten har fået farve, er retten færdig. Tiden afhænger lidt af ovnen, men jeg synes retten bliver lækre af at få længere tid i ovnen. Kom masser af frisk kværnede peber og salt, udover den varme ret før den serveres.


Skriv en kommentar