sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Vegetar tortillas og frisk tomatsalat!

Skønt alternativ til de velkendte tortillas med kød, hvis man som jeg tit har en masse grøntsagsrester gemt i grøntsagsskuffen og prøver at undgå madspild.

Til 6 vegetar tortillas skal der bruges: 1/2 spidskål, 1/2 løg, 1 gulerod, 2 røde snack peber, 1 ds. majs, 3 fed hvidløg, 1ds. kidney bønner, 1 ds. hakket tomat, 200 g. medium stærk salsa el. taco sauce, 1 spsk. spidskommen, 2 tsk. paprika, 2 tsk. kanel, 1/2 potte koriander, 1 chili,  200 g. revet cheddarost, 6 store fuldkornstortillas,  salt, peber.

Kom lidt olie i en dyb pande eller gryde og kom alle de skårede grønsager der i. Steg dem møre i nogle minutter. Tilsæt derefter majs, hakket chili, bønner og krydderier og steg i endnu et par minutter før salsaen også kommes på panden. Blend indholdet fra dåsen med de hakkede tomater og tilsæt det til grøntsagsblandingen. lad saucen småsimre 20 minutter  til noget af væden er kogt  ind og smag den til med salt og peber. Tilsæt koriander før saucen kommes i pandekagerne. Drys med revet ost og gratiner dem i ovnen ved 200 grader indtil osten er smeltet.

Server retten med en frisk tomatsalat.

Frisk tomatsalat: 1 bk. cherrytomater, 1 avocado, 1/2 løg, 1/2 potte koriander, 1 lime, olivenolie, salt, peber.

Halver tomaterne, skræl avocadoen og skær den i tern. Kom det i en skål. Hak koriander og løg og vend det rundt i skålen med tomater og avocado. Pres saften fra limen over salaten og dryp også lidt olie over. Krydder med salt og peber.

tortilla

 

salat


Skriv en kommentar