sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Vegetardeller med kikærter, gulerod og feta!

Vegetarbølgen er stor og er kommet for at blive, hvad enten man lever 100% vegetarisk, eller som os hvor vi blot har skiftet 3-4 af vores måltider ud med vegetarmad.
Tit kan det være svært at få ideer til hvad sådan et måltid kan bestå af, men når man først har fundet fidusen, er det faktisk meget simpelt og velsmagende.De her “deller” er nemme og kan kombineres på kryds og tværs. Tilsæt hvad du lige har af grøntsager i grundfarsen som består af æg og kikærter.

Til 4 personer:
2 ds. kikærter
2 æg
4 gulerødder ( revet)
1 lille løg ( revet)
2 fed hvidløg (presset)
1 bdt. persille ( hakket)
80 g. feta ( hakket)
1 dl mel ( mere kan tilsættes hvis der er behov)
3 spk. mælk ( Soya el. rismælk kan også bruges)
1 tsk. spidskommen
1 tsk. karry

(salt/peber, olie og smør til stegning)

Fremgangsmåde:
Blend kikærterne til en ensartet masse og tilsæt æg og mælk under omrøring. Kom gulerødder, løg, hvidløg, feta og persille i blandingen og rør rundt. Tilsæt krydderier og mel til farsen har den rette konsistens. Det skal være sådan at man kan klatte dellerne ud på en pande i passende størrelser, uden at de bliver for flade eller flydende.

Klat eller form deller i pæne størrelser og steg dem i olie/smør blanding 3-5 minutter på hver side til de ser sprøde og lækre ud.

Server med salat eller i tortillas med salat og hummus.


Skriv en kommentar