sparbank banner

Frk. Saust - mapopskrifter

Verdens bedste syltetøj!

Det kalder vi den altså herhjemme og det er ungerne der har fundet på navnet. 

Til 2 glas syltetøj er brugt: 5 stængler rabarber, 1 pose frosne jordbær, 2 stænger vanilje, 2,5 dl. sukker, citronsaft, kartoffelmel.

Skær rabarber i små skiver og kom dem i en gryde sammen med sukkeret, de frosne bær, og vanilje stængerne  ( både udskrab og selve stangen ).

Under omrøring og ved lav varme, varmes blandingen op så jordbærerne og sukkeret smelter. Når blandingen er smeltet sammen til en grød skal den stå og småkoge ( under opsyn da det hurtigt kan brænde på) i ca. 20 min. Jeg plejer at mose bær og rabarber ud med et piskeris til en ensartet masse, uden hele bær el. klumper. Smag syltetøjet til med lidt citronsaft og jævn det med et par teskefulde kartoffelmel blandet med lidt vand, men først når der er slukket for blusset, da kartoffelmel ikke egner sig til kogning. Afkøl syltetøjet før det kommes på rengjorte og skoldede glas og husk at komme vaniljestængerne med i glasset da de fortsat giver smag.


Skriv en kommentar