Æggekage med kartofler, skinke, timian og løvstikke!

Sommermad skal være nemt, let og friskt! Jeg fik en lignende æggekage hos min veninde Frida og lod mig inspirere. Jeg piftede den op med løvstikke og timian, da min vindueskam bugner med de lækreste friske krydderurter.

Til en stor æggekage ( 4 personer) er brugt: 6 æg, 2 dl. piskefløde, 1 løg, 5 små kartofler, 200 g. kogt skinke eller serrano,  1 håndfuld løvstikkeblade, 5 stilke timian, salt, peber.

Skær kartoflerne i tynde skiver og løget i strimler og steg det sammen på en pande i lidt olie, i ca. 5 min. Rør æg og fløde sammen og tilsæt salt, peber og de hakkede krydderurter. Kom de stegte kartofler og løg i æggeblandingen og rør sammen før det hele kommes på en varm pande med smør. Tilsæt skinken skåret i strimler og lad æggekagen “sætte” sig i et par minutter ved svag varme. Når der er kommet stegeskorpe på æggekagen, kommes panden i ovenen og æggekagen bages færdig i ca 20 min ved 200 grader.

Server æggekagen med ristede rugbrød, salat og grillede/stegt haloumi-ost.

Kategori: MadTags: , , ,


Skriv en kommentar