Laksestykker med lime, ingefær og sesam. Bygotto med fennikel og porrer!

Jeg er i en periode i mit liv, hvor jeg føler at jeg ikke længere har behov for storer mængder af  kød. Tit spiser vi/jeg vegetarisk og får så kun kød af god kvalitet, når det endelig skal være. Fremfor kød hver dag af ringe kvalitet. Her tænker jeg på hvad jeg byder min egen og mine børns krop(pe), men en stor del af “kostomlægningen” skyldes i den grad også min holdning til dyrevelfærd. Jeg har aldrig været den store fiskespiser, men også det prøver jeg at gøre til almindelig hverdagskost i hjemmet, og derfor prøves der lidt forskellige opskrifter af. Denne her ret, er jeg faktisk meget glad ved, hvis jeg gerne må prale lidt ;). Lækker saftig og velsmagende laks, med en dejlig cremet og frisk bygotto, perfekt kombination.

Laks til 2 personer: 4 stykker laks med skind ( jeg bryder mig ikke om den frosne eller den opdrættede laks, men det er en holdnings/smagssag), 2 lime, 3 -4 cm ingefær, 1/2 dl. sesamfrø, salt, peber,

Pres saften fra limefrugterne ud i en lille skål. Riv den skrællede ingefær fint og smag blandingen til med salt og peber. Kom laksestykkerne i et lille fad og hæld marinaden over. Drys med sesamfrø og bag laksen i 15-18 minutter i ovnen ved 200 grader. Vent dog med at sætte dem ind, til der er 15 minutter tilbage af tilberedningstiden for bygottoen.

Bygotto til 2 personer: 2 spsk. smør, 3 dl. perle bygotto-kerner, 1 fennikel, 2 fed hvidløg, 1 porre, 2 dl. parmesanost, 1 l. grøntsagsbouillon, peber, olivenolie.

Hak hvidløg, fennikel og porre fint og kom det i en stor pande med lidt olivenolie. Steg grøntsagerne møre før der tilsættes smør. Når smørret er bruset af, tilsættes perle byggen. Lade kernerne opsuge smørret under omrøring. Nu tilsættes der ca. 2 dl. grøntsagsbouillon ad gangen, mens der jævnligt røres rundt i bygottoen. Så snart væden er opsuget, tilsættes der mere. Processen tager godt 30 minutter. Nå byggen har den ønskede konsistens ( cremet med lidt bid i), tilsættes der revet paramesanost og der slukkes straks for varmen. Smag til med sort peber.

 

laks-1

 

 

laks-2

Kategori: MadTags: , , , , , , ,


Skriv en kommentar