Selleribøffer med cheddarost og koriander!

Det her er mit første forsøg på at lave en selleribøf og den vakte stor glæde blandt dem der fik den serveret! Cheddarost og koriander afdæmper den kraftige sellerismag og jeg er helt vild med den konsistens jeg formåede at få frem.

Til 9-10 store bøffer er brugt: Et stort knoldselleri ca. 500 g. ( hvis man har et mindre knoldselleri kan man halvere opskriften), 3 fed hvidløg, 4 æg, 2 dl. mælk, 3,5 dl. rasp, 200 g. cheddarost, 1 potte koriander.

Skræl og riv selleriet. Kom presset hvidløg, ost og hakket koriander i en skål sammen med det revet selleri og bland ingredienserne med hænderne. Kom æg, mælk og rasp i skålen og sørg for at det hele blir blandet til en ensartet masse. Dette gøres nemmest med hænderne. Kom lidt olivenolie på en pande og form bøffer af en stor håndfuld sellerimasse som presses godt sammen til en fast kugle og derefter gøres flad. Jeg synes bøfferne bliver gode hvis man steger dem længe ( 15-20 minutter ca.) ved svag varme og vender dem et par gange undervejs. Man kan også lave dem en dag i forvejen og så varme dem op i ovnen.

Server bøfferne med grov salat og dip eller brug dem i en burger som alternativ til en oksebøf.


4 kommentarer til “Selleribøffer med cheddarost og koriander!”

  Deia skrev:

  Mmmm det bliver vores Mortensaften’s mad på lørdag (vegetarer i selskabet) – Skønt med opskrift. Tak! 😉

  Frk. Saust skrev:

  De er altså også vildt gode og så var de et hit herhjemme blandt to (normalt) kødspisende mænd 😉

  Ruddi skrev:

  Meget fin opskrift, der virkede perfekt.

  Dog valgte jeg en hård italiensk ost (Gran Castelli) i stedet for cheddar og persille i stedet for koriander, idet jeg ikke ønskede at afdæmpe sellerismagen, som jo var den, jeg gik efter.

  Også min kraftige version vakte glæde – jeg giver den videre til mit hold i italiensk for let øvede.

  Lisette Bøgelund skrev:

  De er super lækre ????


Skriv en kommentar