Spinatbrød!

Jeg indrømmer det gerne, jeg er ikke den store bager…-men jeg prøver at blive det!

Mig og brødbagning har aldrig været så gode venner, men måske jeg endelig har “knækket koden”?

Det her spinatbrød er godt som tilbehør til mad, og man kan vælge at lave det i en bradepande så det bliver fladt, eller bare lave det  til flute eller boller. Drys med rigeligt salt  og/eller tørrede krydderurter, det gør det til et ægte madbrød!

Til 2 brød er der brugt: 1/2 l. lunken vand, 1 pk. gær, 1 spsk. rørsukker, 1/2 dl. olivenolie, 2 tsk. salt, 3 spinatkugler ( fra frost, men optøet), mel til dejen er mættet.

Vand, gær og sukker røres sammen, til gæren er opløst. Salt, vredet spinat ( til al væsken er fra ) og olie tilsættes blandingen og det røres et par omgange.

Mel røres i lidt efter lidt, og når blandingen er fast, æltes der og tilsættes mere mel hvis nødvendigt. Dejen skal være fast, men samtidig en smule klisteret. Hæv tildækket i mindst 20 min. og form derefter dejen på en bageplade. Hæv igen mindst 20 min. og drys derefter med groft salt og/eller den ønskede krydderurt. Dryp evt. lidt god olivenolie hen over inden de kommes i ovnen.

Bag ved 200 grader i ca. 15 min ( alt efter ovn).

Kategori: MadTags: ,


Skriv en kommentar