Thailandsk papayasalat!

Papayasalaten er umulig at undgå når man rejser rundt i Thailand. Den er med sin sur-søde og stærke smag, en af mine farvoritretter fra det Thailandske køkken. Den er her lavet “naturel” uden rejer, men dem kan man med fordel tilsætte og derved bruge retten som en for- eller hovedret. Det er ingen hemmelighed at jeg er stor fan af det asiatiske køkken og er vild med kombinationen af de stærke, søde og friske elemente, som netop kendetegner dette køkken så godt.

Den grønne papaya som der bruges i salaten, kan købes i thailandske supermarkeder, den er ikke billig, men er tilgengæld alle pengene værd!

Til en stor skål salat skal der bruges:
1 stor grøn papaya
2 gulerødder
2 tomater
100 g. friske grønne bønner
2 lime
1 rød chili
2 fed hvidløg
1 spsk. fiskesauce
1 dl. peanuts
1-2 spsk. sukker

Skræl og riv papaya og gulerødder groft, brug gerne et mandolinjern. Skær tomaterne i både. Pres lime ned i en morter og kom finthakket chili, hvidløg, sukker og fiskesauce derned. Bank ingredienserne godt. Skær de rå bønner i mindre stykker og kom dem ned i morteren. Giv dem lidt slag sammen med marinaden. Vend papaya, revet gulerødder og tomatbåde i en skål sammen med mariande og bønner. Hak peanuts groft og drys dem over salaten.

papayasalat-1

papayasalat-2

 


6 kommentarer til “Thailandsk papayasalat!”

  dittehemmje@gmail.com skrev:

  Papayasalat

  Julie skrev:

  Hvor er det muligt at købe grøn papaya? 🙂
  Mvh Julie

  Nikolaj skrev:

  Den er bare lækker!

  Lis Bystrup skrev:

  Super lækker opskrift. Smager fuldstændig, som den salat, jeg har nydt i Thailand, også selv om jeg brugte squash i stedet for grøn papaya, som ikke er så let at skaffe

  Morten Carlsen skrev:

  Kålrabi smager næsten som grøn papaya og har samme struktur 🙂

  Janne skrev:

  Laver den med mango og smager skønt


Skriv en kommentar